RASKAAN SARJAN KATTO-OSAAMISTA 30 VUODEN KOKEMUKSELLA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA

Viherkatto on ympäristö­ystävällinen kattoratkaisu 

Viherkatto on piristävä, ekologinen ja yksilöllinen kattoratkaisu keskellä kaupunkimaisemaa, joka sopii hyvin pohjoisen voimakkaisiin säävaihteluihin. Pakkasella viherkatto toimii hyvänä lämmöneristeenä ja kesäauringon paahteessa se säilyttää viileytensä.  

Lue lisää

Mistä tietää, että katto pitää uusia? Tarkista nämä asiat

Nyrkkisääntönä on hyvä pitää sitä, että jos katon kunto yhtään epäilyttää, kannattaa pyytää ammattilainen katsomaan tilannetta. Orastavat ongelmat eivät välttämättä osu omaan silmään, ja seuraukset voivat olla ikävät.

Lue lisää

Mikä on vesikatto ja miten se rakennetaan oikein?

Vesikatto on katon uloin kerros, joka näkyy ulospäin sekä suojaa rakennusta vesi- ja lumisateelta sekä muilta sään vaihteluilta. Etenkin Suomen sääolosuhteissa on tärkeää, että vesikatto […]

Lue lisää

Huolla katto ennen lumien tuloa

Katolle kannattaa kiivetä joka syksy, jotta sen kuntoa pystytään seuraamaan. Yleensä ongelmiin tartutaan vasta sitten, kun niitä ilmenee, vaikka säännöllisellä huollolla isommilta ongelmilta voitaisiin välttyä kokonaan.

Lue lisää

Loivan katon kallistus on rakennuksen pelastus

Loivan katon kallistuksilla vesi saadaan virtaamaan oikein. Täysin tasaisella katolla vesi seisoo ja voi aiheuttaa pahoja ongelmia. Uudiskohteisiin kallistukset rakennetaan nykyään automaattisesti, mutta vanhemmissa rakennuksissa kaadot korjataan muun kattoremontin yhteydessä jälkikäteen.

Lue lisää

Mikä on bitumikermi?

Bitumikermi tarkoittaa kansankielellä samaa kuin kattohuopa ja siitä tehtyjä kattoja kutsutaankin usein myös huopakatoiksi. Tämän päivän bitumikermit ovat ns. modifioidusta bitumista valmistettuja eri paksuisia mattoja, joissa on varsinaisen bitumikerroksen lisäksi myös tukikerros, joka on tehty lasikuidusta tai polyesteristä.

Lue lisää
Copyright © 2024 S-Katto Oy