RASKAAN SARJAN KATTO-OSAAMISTA 30 VUODEN KOKEMUKSELLA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA

Kupari- ja alumiinipintaiset bitumikermit

Kupari- ja alumiinipintaiset bitumikermit ovat kestäviä ja näyttäviä kattomateriaaleja: kuparipintainen bitumikermi muuttuu aikojen saatossa oksidoitumisen ansiosta kauniin vihreäksi, kuten historiallisten kirkkojen ja katedraalien katot. Normaaliin bitumiin verrattuna kupari- ja alumiinipintaiset bitumikermit ovat paloturvallisempia ja kestävät paremmin UV-säteilyä.

Palvelemme pääkaupunkiseudulla ja koko Etelä-Suomen alueella!

Kupari- ja alumiinipintaiset bitumikermit

  • ovat paloturvallisia
  • kestävät erinomaisesti auringonvaloa ja UV-säteilyä
  • ovat näyttäviä kattomateriaaleja

Kuparipintaiset bitumikermit

Kuparikatto lisää rakennuksen arvoa ja arvokkuutta tyylikkyytensä ja kestävyytensä ansiosta. Kuparikatto on yksilöllinen ja näyttävä kattomateriaali, joka aikojen saatossa muuttaa väriään kauniin vihreäksi. Kuparipintainen bitumikermi oksidoituu kuten perinteinen kuparikatto ja se on aitoa kuparia edullisempi kattomateriaali. Kuparipintaiset bitumikermit sopivat myös loiville ja tasaisille katoille toisin kuten perinteiset kuparilevyt.

Perinteisistä kuparilevyistä tai -laatoista tehtynä kuparikatto on kallis ratkaisu – kuparinen bitumikermi on ratkaisu hintaongelmaan. Kuparipintaisen kermin pinta on päällystetty ohuella kuparilevyllä, joten pinnan väri ja muut ominaisuudet ovat täysin samat kuin kuparilevyillä. Kuparipintainen bitumikermi on täyttä kuparilevyä edullisempaa ja se on myös erittäin kestävä pintamateriaali.

Asennusvaiheessa kuparikermi on kiiltävää kellanruskeaa, mutta ajan saatossa väri muuttuu vihreäksi. Patinoituminen on kuparin luonnollista käyttäytymistä – jokainen kuparikatto patinoituu yksilöllisesti maantieteellisen sijainnin ja sääolosuhteiden mukaan. Meren läheisyydellä ja ilmaston laadulla on suuri vaikutus patinoitumisprosessiin ja -aikaan.

Alumiinipintaiset bitumikermit

Toisin kuin kuparikermit, alumiinipintaiset bitumikermit säilyttävät alkuperäisen harmahtavan värinsä. Alumiinikermit ovat perinteistä bitumikermiä paloturvallisempia ja toimivat palokatkoina. Alumiinipintainen bitumikermi heijastaa auringonvaloa ja viilentää katon rakenteita sekä kestää paremmin UV-säteilyä.

Pinnoitusprosessi

Kupari- ja alumiinipintaiset bitumikermit eroavat normaaleista bitumeista ohuen kupari- tai alumiinipintakerroksen ansiosta. Kuuma bitumimassa laminoidaan tehtailla – bitumin pinnassa on ohut, noin 0,08 mm paksu ohkolevykerros joko kuparia tai alumiinia.

Historiaa kuparikatoista

Kuparilla on ollut suuri rooli rakennusarkkitehtuurissa jo vuosituhansien ajan, aina Egyptin temppeleistä alkaen. Kuparikattoja on käytetty kirkkojen, kadetraalien, linnojen ja muiden arvorakennusten katteena.

Nykypäivän ehkä tunnetuin kuparipinta on Vapaudenpatsaalla. Patsaan pinta on 2,2 millimetriseksi pakotettua kuparipeltiä. Patsas on paljastettu vuonna 1886, jolloin väri oli luonnollinen kuparinruskea. Vasta vuoden 1900 jälkeen patsas alkoi patinoitua ja muuttui kokonaan vihreäksi vasta vuonna 1960.

Leed-pisteet

Kupari- ja alumiinipintaisista bitumikermeistä saa arvokkaita Leed-pisteitä. Rakennuksissa käytetyt materiaalit vaikuttavat pisteisiin ja rakennuksen arvoa voidaan nostaa korkeilla Leed-pisteillä.

Tiedustelut ja tarjouskyselyt

Meiltä saat kupari- ja alumiinipintaiset bitumikermit, bitumikatot sekä kattokorjaukset pääkaupunkiseudulla.

Copyright © 2024 S-Katto Oy