RASKAAN SARJAN KATTO-OSAAMISTA 30 VUODEN KOKEMUKSELLA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA

Huopakaton korjaus ensiluokkaisella laadulla 

Huopakaton korjaus on ajankohtainen toimenpide, kun katon kunto on huonontunut tai huopakattoon on tullut yllättävä vuoto. Katon korjaus Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa pelastaa talon pahemmilta vaurioilta, kun bitumikatto korjataan ajoissa. 

Huopakaton korjaus onnistuu S-Katolta kokonaisvaltaisesti yli 30 vuoden vankalla kokemuksella. Olemme bitumikattojen ja kattoremonttien osaava ammattilainen, jolle mikään urakka ei ole liian suuri. Meiltä onnistuu katon korjaus Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja tarvittaessa koko Etelä-Suomen alueella.  

Asiakkaitamme ovat muun muassa rakennusliikkeet, teollisuuslaitokset, kerros- ja rivitalojen taloyhtiöt sekä kiinteistöjen omistajat. Suoritamme kattoremontit myös yksityisille kuluttajille. Huopakaton korjaus voidaan tehdä myös osana suurempaa kiinteistö- tai julkisivuremonttia.  

Huopakaton korjaus ammattilaiselta – S-Katto on erikoistunut bitumikattoihin 

Huopakaton korjaus kannattaa hankkia aina ammattilaiselta, joka tietää kaikkien kattotyyppien vaatimukset. S-Katto on bitumikattojen erikoisosaaja. Toteutamme täydelliset bitumikermien kattokorjaukset ja huopakaton korjauksen aina kantavista rakenteista lähtien kallistuksiin ja vedeneristykseen. Kattoremonttipalvelumme sisältää myös kattokorjaussuunnitelman teon. Jos korjaussuunnitelmaa tai -ehdotusta ei ole tehty, me toteutamme sellaisen. 

Huopakaton korjaus on erikoisosaamista vaativa ala, joka on vaativaa käsityötä. S-Katto toteuttaa myös vaativamman katon korjauksen Helsingin, Vantaan ja Espoon alueella. Jos katossa on erikoismuotoja, kuten kaarevuutta tai kartioita, me pystymme korjaamaan sen. Meiltä saat kattavaa ja luotettavaa palvelua, kun kyseessä on huopakaton korjaus tai muu kattotyö. Asiakkaitamme ovat  taloyhtiöt, yksityisasiakkaat ja yritykset. 

Huopakaton korjaus sairaalarakennukseen. S-Katto pystyy toteuttamaan monenlaiset kattokorjaukset erinomaisella laadulla. Huopakaton korjaus kannattaa tehdä mieluummin ajoissa kuin liian myöhään.
Huopakaton korjaus onnistuu S-Katolta suurempiinkin kohteisiin.

Huopakaton korjauksen eteneminen ja kartoituskäynti

Ennen kuin huopakaton korjaus kannattaa aloittaa, teemme tarkastuksen. Kartoituskäynnillä tutustumme katon kuntoon ja sen rakenteisiin – tarpeen vaatiessa katto voidaan myös avata. Otamme näytteet lämmöneristeestä ja tutkimme rakenteiden kunnon perusteellisesti. 

Tarkastamme ennen kattokorjauksia myös katon kallistukset, räystäiden rakenteet, veden poiston toimivuuden, kattokaivot, läpiviennit ja suojapellitykset. Selvitämme katon tuuletustarpeen, tarkastamme alipainetuulettimien ja tuuletusventtiilien määrän sekä höyrysulun kunnon.

Näin huopakaton korjaus etenee 

 • Yhteydenotto 
 • Kartoituskäynti 
 • Tarjous työstä 
 • Korjaussuunnitelman laatiminen 
 • Korjaus aloitetaan sovittuun aikaan 
 • Työn luovutus sovitussa aikataulussa 

Katon korjaussuunnitelma mahdollistaa, että kattoremontti sujuu, ja takaa laadukkaan lopputuloksen; kustannukset arvioidaan mahdollisimman tarkasti ja suurilta yllätyksiltä vältytään huopakaton korjauksen aikana. 

Eristeiden vaihtaminen kattokorjauksen yhteydessä

Usein katon lämmöneristeiden vaihtaminen tai lisääminen tulee tarpeeseen huopakaton korjauksen yhteydessä. Lämmöneristeiden kunto pystytään tarkastamaan kätevästi korjauksen yhteydessä. Eristeet on myös helppo vaihtaa, kun katto on jo valmiiksi auki huopakattoremontin takia.   

Huopakaton korjaus ja lämmöneristeiden uusiminen on yleensä hyvin kannattava sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin pienempinä sähkölaskuina ja lämmityskuluina. Jos olet katon korjauksen tarpeessa Helsingissä, Vantaalla Espoossa tai muualla Etelä-Suomen alueella, S-Katto voi auttaa sinua. 

Huopakaton korjaus ja eristeiden uusiminen parantaa talon energiatehokkuutta 

Huopakaton korjaus voi parantaa talon energiatehokkuutta, jos katon lämmöneristeet uusitaan kattokorjauksen yhteydessä. Energiatehokkuus pienentää sähkölaskua ja lämmityksen kuluja, kun lämpö pysyy paremmin sisällä talviaikaan. 

Eristeiden uudistaminen on tärkeä osa kattoremonttia, koska katto on usein yksi rakennuksen suurimmista lämmönhukan alueista. Lämmitysenergia karkaa vanhojen ja puutteellisten eristemateriaalien läpi helposti, mikä johtaa energian tuhlaukseen ja ylimääräisiin kustannuksiin. 

Kun rakennuksen eristys on asianmukaista, voidaan välttää kosteus- ja homeongelmia, jotka voivat vaikuttaa ilmanlaatuun ja rakennuksen rakenteelliseen eheyteen. Parempi lämmön- ja kosteudenhallinta ei ainoastaan vähennä lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia, vaan myös pidentää rakennuksen käyttöikää. 

Yleisesti ottaen huopakaton korjaus, jossa huomioidaan energiatehokkuus, saattaa lisätä asumismukavuutta, pienentää energiankulutusta ja virrankulutusta, ja tarjota kestävämmän ratkaisun pitkällä aikavälillä. Asianmukaisesti eristetty katto voi myös parantaa kiinteistön markkina-arvoa, sillä energiatehokkuus on nykyään yhä tärkeämpi tekijä kiinteistömarkkinoilla. 

Rakennuksen omistajalle huopakaton korjaus on siis oiva tilaisuus toteuttaa energiatehokkuutta lisääviä parannuksia, jotka maksavat itsensä takaisin säästöinä vuosien varrella. Energiakulujen pienentäminen ja ympäristön huomioiminen tässä prosessissa ovat investointeja, jotka hyödyttävät paitsi omistajaa itseään, myös laajempaa yhteisöä ja tulevia sukupolvia. 

Remontin suuruus riippuu katon kunnosta 

Huopakaton korjaus on yhtä monimuotoisia kuin kohteetkin – joskus riittää pelkkä uuden pintakatteen asennus, joskus katto uusitaan kantavista rakenteista lähtien.  

Jos katolla ilmenee lätäköitymistä tai jos katto on loivempi kuin 1:80, tulee kaltevuutta korjata. Kattokorjaukset voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla. Kevytsora ja lämmöneristyslevy ovat yleisimmät korjaustavat, pelkällä katteen uusimisella ei kaltevuuksia korjata. Tarvittaessa räystäitä korotetaan ja pellitykset uusitaan.  

Kun pintakatteen uusiminen riittää, vanha pinta puhdistetaan ja tarvittaessa myös tasoitetaan huopakaton korjauksen yhteydessä. Tasoitteena laakerikerroksessa käytetään kovaa mineraalivillalevyä. Jos vedeneristyskerroksia on jo useita päällekkäin, poistamme vanhat kerrokset. Tämä on usein paras ratkaisu, koska samalla voimme varmistaa katteen alusrakenteiden kunnon.  

 
Huopakaton korjaukseen kuuluvat mm. 

 • kartoituskäynti, katon kunnon ja rakenteiden arviointi 
 • vanhojen vedeneristeiden ja rakenteiden purkutyöt 
 • kattorakenteiden uusiminen 
 • höyrysulut 
 • lämmöneristeet 
 • tarvittavien kaatojen tekeminen 
 • bitumikatteen asennus 
 • kattokaivot ja alipainetuulettimet 
 • katon räystäiden puutyöt 
 • IV-läpimenot ja näiden vaatimat puutyöt 

Kattokorjaukset suunnitellaan aina yksilöllisesti katon kunnon ja tarpeiden pohjalta. 

S-Katto on kattokorjausten osaava ammattilainen 

Huopakaton korjaus onnistuu meiltä aina vanhan katon purusta kantavien rakenteiden uusimiseen ja katteen asennukseen. Etsimme parhaat ratkaisut katon korjaukseen tapauskohtaisesti. Jos olemassa olevat suunnitelmat eivät mielestämme ole toteutuskelpoisia, me kerromme sen ja muutamme suunnitelmaa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Saat kaikki palvelut samalta toimijalta. 

Meidän kanssamme toimiminen on joustavaa ja helppoa. Myönnämme työllemme ja materiaaleille 10 vuoden kirjallisen takuun. S-Katto Oy:ltä saat kaikki kattopalvelut aina laadukkaasti, järkevästi ja edullisesti! 

Huopakaton korjaus – Kysy tarjous S-Katolta

S-Katto on ammattitaitoinen vesikattojen toteuttaja Etelä-Suomessa. Työvalikoimaamme kuuluu katon korjaus Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla sekä muualla pääkaupunkisedulla yli 30 vuoden kokemuksella. Mikäli etsit tekijää, jolta onnistuu pienemmän tai suuremman kohteen huopakaton korjaus, ota meihin yhteyttä! 

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka kauan huopakaton korjaus kestää? 

Huopakaton korjaus kestää muutamasta päivästä viikkoihin. Työn kesto riippuu monista tekijöistä, kuten katon koosta, vaurion laajuudesta ja sääolosuhteista. Pienemmät korjaukset saattavat valmistua muutamassa päivässä, kun taas laajemmat remontit voivat kestää useita viikkoja. Kartoituskäynnin ja korjaussuunnitelman laadinnan jälkeen voimme antaa tarkemman arvion työn kestosta. 

Miten huopakaton vuoto havaitaan ja korjataan? 

Huopakaton vuoto saattaa ilmetä sisätiloissa kosteina alueina katossa tai seinissä. Katto tulee tarkastaa säännöllisesti myös ulkoa päin. Vuotokohtien paikallistamiseksi on tärkeää tehdä perusteellinen katon tarkastus, jolloin vuodon syy ja laajuus voidaan selvittää. Vuotokohdat korjataan puhdistamalla alue ja asentamalla uusi, ehjä bitumikerros tai korjauspaikka vaurioituneen kohdan päälle. 

Mitkä ovat ensimmäiset merkit, joiden perusteella minun pitäisi harkita huopakaton korjausta? 

Huopakaton korjaus tulee ajankohtaiseksi, kun ikääntyminen, kuvioinnin kuluminen, halkeamat, painaumat tai lätäköityminen alkavat vaivata kattoa. Nämä voivat olla merkkejä tarpeesta korjaustoimenpiteille. Myös sisällä näkyvät veden aiheuttamat vahingot tai kosteus ovat selkeitä syitä ottaa yhteyttä ammattilaiseen. 

Mitä hyötyjä lämmöneristeiden uusimisella on kattoremontin yhteydessä?

Lämmöneristeiden uudistaminen kattokorjauksen yhteydessä parantaa rakennuksen energiatehokkuutta vähentämällä lämpöhukkaa. Tämä tarkoittaa pienempiä lämmityskustannuksia ja energiankulutusta, mukavampia sisätilojen lämpötiloja sekä kosteus- ja homeongelmien riskin vähenemistä. 

Miten voin varmistaa, että huopakaton korjaukseen käytetään ympäristöystävällisiä materiaaleja ja menetelmiä? 

Kestävä kehitys ja ympäristön huomioiminen ovat nykyään tärkeitä aspekteja kaikessa rakennustoiminnassa. S-Katto huolehtii, että huopakaton korjaus onnistuu ekologisesti sekä että remontissa syntynyt jäte kierrätetään asianmukaisesti. 

Copyright © 2024 S-Katto Oy