RASKAAN SARJAN KATTO-OSAAMISTA 30 VUODEN KOKEMUKSELLA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA

Mistä tietää, että katto pitää uusia? Tarkista nämä asiat

Katon kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti, jotta mahdolliset ongelmat havaitaan tarpeeksi hyvissä ajoin.

Nyrkkisääntönä on hyvä pitää sitä, että jos katon kunto yhtään epäilyttää, kannattaa pyytää ammattilainen katsomaan tilannetta. Orastavat ongelmat eivät välttämättä osu omaan silmään, ja seuraukset voivat olla ikävät.

Epäilyttääkö katon kunto? Tulemme mielellämme kartoituskäynnille.

Katon kuntotarkastus ja säännöllinen huolto

Katon käyttöikä on yleensä 30-40 vuotta riippuen siitä, kuinka kattoa on huollettu ja miten erilaiset olosuhteet, kuten lumi ja jää, ovat siihen vaikuttaneet. Katon käyttöikää voi itse pidentää tekemällä säännöllisen huollon ja tarkastuksen keväällä ja syksyllä. Huoltotoimenpiteeksi riittää se, että puhdistaa katon risuista ja muista roskista.

Katon käyttöikää lyhentää esimerkiksi katolle päässyt sammal ja muu kasvusto. Kasvusto voi lyhentää katon käyttöikää jopa 20 vuoteen. Säännöllisellä harjaamisella orgaaniset aineet päätyvät pois katolta eikä katto haurastu.

Mihin asioihin kattotarkastuksessa kannattaa kiinnittää huomiota?

Selvitä katon ikä. Jos katto on tehty liki 30 vuotta sitten, kannattaa tarkastus teettää ammattilaisella. Katon uusiminen on yleensä tässä vaiheessa ajankohtaista ja suositeltavaa, sillä katon käyttöikä on tulossa päätökseensä ja erilaisia ongelmia voi ilmaantua.

Halkeamat kermissä. Jos katossa on pieniä halkeamia, ne voidaan paikata. Jos halkeamat ovat isompia tai niitä on monessa kohdassa, kannattaa pyytää ammattilainen arvioimaan tilannetta. Halkeamiin kannattaa suhtautua tietyllä vakavuudella, sillä rakenteisiin päässyt kosteus voi aiheuttaa paljon suurempia kustannuksia, kuin kattoremontti.

Sirote on irtoillut. Jos katon pinnassa on auringon uv-valolta suojaava sirote, kannattaa tarkastaa, onko se lähtenyt irtoilemaan. Jos sirote on kulunut, se heikentää katon kykyä suojautua uv-säteilyltä ja haurastuttaa kattoa.

Katon korjaaminen vai uusiminen?

Jos katon kunto arveluttaa, kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman pian ja selvittää, riittävätkö korjaustoimenpiteet vai onko aika uusia koko katto. Teemme uusia kattoja ja kattokorjauksia ympäri vuoden, mutta on suositeltavaa tilata kattoremontti jo esimerkiksi kevään aikana tulevalle kesälle. Meillä on vielä toistaiseksi kalenterissamme tilaa, joten kesälle ja syksylle 2019 voi vielä varata kattoprojekteja! Me olemme bitumikattojen erikoisosaaja.

Katon kanssa ei kannata jäädä ihmettelemään vaan toimia ajoissa. Silloin säästyy suuremmilta harmeilta.

Copyright © 2024 S-Katto Oy