Viherkatto on moderni kattoratkaisu

Viherkatto on monipuolinen ja ekologinen valinta. Viherkatto on piristävä ja yksilöllinen kattoratkaisu keskellä kaupunkimaisemaa, joka sopii hyvin pohjoisen voimakkaisiin säävaihteluihin. Pakkasella katto toimii hyvänä lämmöneristeenä ja kesäauringon paahteessa se säilyttää viileytensä.

Viherkatto kasvattaa suosiotaan jatkuvasti ja esimerkiksi Helsinkiin on kaavoitettu alueita, joissa tietty osuus talojen katoista tulee toteuttaa viherkattoina.

Pyydä tarjous

 

Viherkaton asennus

Viherkaton suunnittelu ja rakenne

Viherkaton asennukselle parasta aikaa ovat kevät ja syksy. Katon kaltevuus ja kasvien paino määrittävät sen, kuinka tukevat kantavat rakenteet katto tarvitsee. Viherkatto itsessään asennetaan perinteisen bitumikaton päälle. Ainoa ero perinteiseen bitumikattoon on pintakate – viherkatto vaatii vedeneristeeksi juurisuojatun bitumikermin.

Juurisuojattuun pintakatteeseen on lisätty kemikaaleja, jotka estävät juuren tunkeutumisen kermiin. Näin varmistetaan, että kattorakenne ja vedeneristys toimivat kuten pitääkin.

Bitumikermin päälle asennetaan salaojakerros sekä lopuksi kasvualusta ja kasvisto. Salaojakerroksena toimii vedenpitävä ja vettä keräävä vesikuppirakenne. Kupit täyttyvät sateen myötä ja liika vesi ohjautuu kattokaivoon tai räystäiden kautta vesikouruihin. Kuppirakenteen päälle asennetaan suodatinkangas, jonka päälle tuodaan multaa ja kasvillisuutta. Yleensä suodatinkankaan päälle asennetaan valmis maksaruohomatto, joka sisältää myös multakerroksen. Vaihtoehtoisesti suodatinkankaan päälle voidaan tuoda multaa, johon kylvetään kasvinsiemeniä. Suosituimpia kasvustoja viherkatoilla ovat erilaiset matalat maanpeittokasvit ja maksaruohot.

Miten viherkattoa huolletaan ja ylläpidetään?

Asennuksen jälkeen viherkattoa tulee kastella riittävästi, jotta kasvuston juurtuminen onnistuu optimaalisesti. Asennusajankohta, sääolosuhteet ja kasvien laatu määrittävät kastelun tarpeen. Vaikka juurtunut kasvusto ei kaipaa erityistä huoltoa, on viherkatot kuitenkin hyvä huoltaa vuosittain.

Tuulet kuljettavat mukanaan muun muassa humusainesta ja kasvien siemeniä katolle, jotka pitää poistaa. Myöskään seisomaan jäänyt vesi ei ole hyväksi kasvien juurille: veden esteetön poistuminen katolta tulee varmistaa ja kattokaivot sekä rännit kannattaa puhdistaa huolellisesti.

Asennettu viherkatto valmiissa kohteessa

Viherkatto tuo mukanaan monia etuja

Oikeaoppinen viherkatto suojaa bitumikattoa ja katon rakenteita. Se sitoo runsaasti vettä ja auttaa hulevesien hallinnassa – vedet eivät rasita viemäristöä rankallakaan sateella. Viherkatot sitovat pölyä ja muuttavat hiilidioksidia hapeksi ja parantavat näin kaupungin ilmanlaatua.

Viherkaton kasvusto on jatkuvasti uusiutuva luonnonvara, joka sopeutuu ympäristöönsä mukaillen luonnon kiertokulkua ja värimaailmaa vuodenaikojen mukaisesti. Viherkattomme on ekologinen ja yksilöllinen kattoratkaisu keskellä kaupungin harmautta.

Viherkatolla on myös hyviä lämpö- ja ääneneristävyysominaisuuksia. Kylmällä säällä katto on hyvä lämmöneriste ja kesän kuumuudessa viherkatto säilyy viileänä – kovassa auringon paahteessa kattojen lämpötila voi normaalisti lähennellä sataa astetta, mutta viherkattomme pysyy viileänä näissäkin olosuhteissa.

llmastoimattomissa tiloissa katon lämmöllä on suuri vaikutus sisätilan viihtyisyyteen. Viherkatot eristävät hyvin myös ääntä ja ovat erinomainen valinta esimerkiksi lentomelualueille.

Tiedustelut ja tarjouskyselyt


0400 650 672

Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen »