RASKAAN SARJAN KATTO-OSAAMISTA 30 VUODEN KOKEMUKSELLA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA

Huolla katto ennen lumien tuloa

Katolle kannattaa kiivetä joka syksy, jotta sen kuntoa pystytään seuraamaan. Yleensä ongelmiin tartutaan vasta sitten, kun niitä ilmenee, vaikka säännöllisellä huollolla isommilta ongelmilta voitaisiin välttyä kokonaan.

Huolla katto säännöllisesti

Vesikatto suojaa rakennusta ja omaisuutta, joten sen huoltaminen on ensiarvoisen tärkeää. Säännöllisellä huollolla katon elinikään saadaan jopa vuosikymmeniä lisää pituutta. Huolto edistää sadevesijärjestelmän toimintaa ja pitää katteen kunnossa. Kun erilaiset vauriot havaitaan tarpeeksi hyvissä ajoin, voidaan säästyä kalliilta kattoremontilta.

Tarkasta nämä asiat

Katolla pitäisi käydä 1-2 kertaa vuodessa, mielellään syksyllä ennen lumien tuloa ja keväällä lumien lähdettyä. Kiinteistön omistajan kannattaa poistaa risut, roskat ja lehdet katolta ja sadevesikouruista, sillä ne voivat vaurioittaa katteen pintaa ja tukkia sadevesijärjestelmän. Jos katon puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, urakka on nopea ja kevyt. Jos sen tekee kerran 10 vuodessa, projekti voi olla erittäin työläs.

Tämän lisäksi katolla kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

  • Seisooko katolla vesi?
  • Onko bitumikermissä halkeamia?
  • Kupruileeko katto?

Jos tällaisia ongelmia ilmenee, on syytä kutsua ammattilainen paikalle. Jos olet epävarma kattosi kunnosta tai et ole käynyt katolla pitkään aikaan, kannattaa kattotarkastus teettää aina ammattilaisella.

Onko katollasi ylimääräistä kasvustoa?

Jos katolla ei käydä säännöllisesti, saattaa sinne myös kehittyä epätoivottua kasvustoa. Esimerkiksi sammal ja heinä haurastuttavat katon pintaa, joten ne pitäisi poistaa ja mahdollisuuksien mukaan ennaltaehkäistä niiden uusiminen. Pahimmassa tapauksessa katolla saattaa kasvaa jopa puu, mikä on erittäin vaarallista, jos juuret ovat päässeet kasvamaan kermin läpi.

Miten pudotan katolta lumet turvallisesti?

Nykyään Pohjolan olosuhteissa katot rakennetaan siten, että ne kestävät hyvin lunta. Lumi on lisäksi hyvä lämmöneriste, joten siitä on energiatalouden kannalta hyötyä. Yleensä katolle onkin hyvä jättää noin 10 sentin lumikerros. Liian paksu kerros lunta voi kuitenkin olla rakenteille haitaksi. Lumenpudotus kannattaa teettää ammattilaisella, jotta vedeneristerakenne ei vahingoitu.

S-Katto tarkastaa kattosi

Me S-Katolla teemme kattotarkastuksia ja -puhdistuksia. Ammattilaisen tekemä kattotarkastus ei automaattisesti tarkoita kattoremontin myymistä: jos kaikki on kunnossa, mitään toimenpiteitä ei tarvita. Korjausta ja remonttia kaipaavat yleensä yli 20 vuotta vanhat katot. Jos katon kunto epäilyttää, ota yhteyttä S-Kattoon!

Copyright © 2024 S-Katto Oy