Viherkatto on ekologinen vaihtoehto

Nykyaikaisessa suomalaisessa kaupunki- ja ympäristösuunnittelussa viherkatot ovat yhä suositumpia.

Viherkatto on ekologinen ja kestävä vaihtoehto.

Viherkatto on virkistävä katseenvangitsija kaupunkimaisemassa, mutta kauniin ulkomuotonsa lisäksi viherkatto on myös käytännöllinen ja ekologinen kattoratkaisu. Esteettisten seikkojen lisäksi kannattaa punnita myös näitä syitä:

Kysy lisää viherkatosta

Viherkatot ennen ja nyt

Vaikka viherkatot ovat suomalaisessa omakotirakentamisessa vielä melko harvinainen näky, ne ovat kuitenkin jo vanha keksintö. Eräitä varhaisia viherkattojen esiasteita ovat mm. idylliset kesämökkien turvekatot. Nykyaikaiset bitumikermin päälle rakennetut viherkatot ovat tasaisesti lisänneet suosiotaan parkkihallien ja julkisten rakennusten pinnoilla.

Nykyisellään myös esimerkiksi Helsingin jätkänsaaren uusiin kerrostaloihin on rakennettu viherkattoja, jotka toimivat samalla myös puistomaisena oleskeluympäristönä. Lisäksi myös omakotirakentamisessa viherkatot ovat entistä suositumpia.

Usein viherkatot on sulautettu ympäristöön niin hyvin, että ihminen ei välttämättä edes miellä seisovansa viherkaton päällä. Esimerkiksi suuren parkkihallin viherkatto jää siis monelta yllättävän helposti huomaamatta.

Viherkatto tehdään juurisuojatun bitumikermin päälle

Nykyaikainen viherkatto asennetaan perinteisen bitumikaton päälle, mutta erona on juurisuojatun bitumikermin käyttö. Juurisuojaus estää kasvien juuria tunkeutumasta kermiin ja rikkomasta sitä.

Oikein tehty viherkate suojaa myös katon muita rakenteita, mikä tekee siitä pitkäikäisen ratkaisun. Viherkaton valmistuksessa on huomioitava se, että katto on tavallista kattoa painavampi. Katolle tulevien kasvien paino ja kaltevuus määräävät, millaiset rakenteet viherkatto tarvitsee tuekseen.

Näin viherkaton asennus etenee:

Me hallitsemme kattohommat. Jos haluat tietää lisää viherkatoista tai olet tekemässä sellaisen hankintaa, annamme mielellämme lisätietoja. Meiltä myös kattavat kattokorjaukset pääkaupunkiseudulla.

Kysy lisää viherkatosta