Vesikatto kestää, jos sen rakentaa ja huoltaa oikein

Vesikatto on katon uloin kerros, joka näkyy ulospäin sekä suojaa rakennusta vesi- ja lumisateelta sekä muilta sään vaihteluilta. Etenkin Suomen sääolosuhteissa on tärkeää, että katto on rakennettu oikein ja huolellisesti.

Vesikatto pitää rakentaa oikein.

Vesikatto on katon näkyvä kerros eli osa rakennuksen julkisivua. Vesikatto siis erottaa ulkoilman ja katon ylimmän kerroksen toisistaan. Se voidaan karkeasti jakaa yläpohjarakenteeseen ja vesikatteeseen. Yläpohjarakenne eristää lämpöä ja vastaanottaa kuormitusta, kun vesikate puolestaan suojaa kattoa sadevedeltä.

Vesikaton rakenneosat:

Keskustele asiantuntijan kanssa

Vesikatto: huolto ja uusiminen

Vesikaton kuntoa kannattaa seurata, jotta voidaan välttyä isommilta harmeilta. Jos kate on rikkoutunut esimerkiksi auringon haurastuttamana, ikääntymisen seurauksena tai lumenpudotuksen yhteydessä, ongelmat voivat olla mittavia, jos niitä ei huomata ajoissa. Vesikaton vuosittainen huolto ja tarvittavat korjaukset pitävät katon kestävänä vuosikymmeniä - ja varmistavat samalla, että koko rakennus säilyy hyvässä kunnossa pitkään.

Vesikaton käyttöikä on huollettuna noin 30-40 vuotta. Uusimisen tarvetta kannattaa aina tiedustella asiantuntijalta. Lue lisää artikkelistamme: Mistä tietää, että katto pitää uusia?.

Yleisimmät virheet

Katon rakentaminen on Suomen olosuhteissa vaativaa, ja siinä saattaa tapahtua monenlaisia virheitä. Ensinnäkin ongelmia voi tulla, jos vesikate vuotaa tai lunta ja vettä pääsee muuta kautta imeytymään talon rakenteisiin. Myös ilmakanavissa tai katon tuuletuksessa voidaan tehdä virheitä, jotka saattavat aiheuttaa pahoja ongelmia jälkikäteen.

Teetä kattoremontti S-Katolla, jotta saat kerralla hyvän katon!

S-Katon mottona toimii: “Teemme kattoja aina tosissamme”. Me emme jätä asioita puolitiehen, vaan teemme jokaisen katon samalla tavalla kuin tekisimme sen itsellemme. Olemme bitumikattojen ammattitaitoinen toteuttaja, ja teemme töitä vuoden ympäri.

Keskustele asiantuntijan kanssa